Consolegamers weg bij Call of Duty: Warzone door PC-cheaters

Banhammers overal..
Banhammers overal..

Multiplayer cross-play tussen verschillende platformen is leuk, al brengt het ook de nodige uitdagingen met zich mee. Wie op PC speelt heeft meestal een voordeel op de consolegamers omdat de invoersnelheid hoger is. Daarnaast is er het probleem van cheaters, die vooral op pc actief zijn.

Dat laatste lijkt nu een steeds groter probleem te worden voor Call of Duty: Warzone. Onlangs werden 70.000 bans uitgedeeld aan cheaters, maar het lijkt dweilen met de kraan open aangezien het cheaten fundamenteel nog niet 100% gestopt kan worden. Zo kunnen cheaters zonder problemen de ene na de andere headshot plaatsen, door muren schieten en meer.

Cheaters zijn dus een probleem en dat heeft ook een effect op cross-play. Steeds meer consolespelers kiezen er voor om pc-spelers te ontwijken en cross-play met de pc-versie uit te schakelen, simpelweg omdat ze liever geen cheaters tegen het lijf lopen.

Bij Infinity Ward zeggen ze de situatie op de voet te volgen en werken ze aan nieuwe security updates, terwijl ook het in-game reporting systeem verbeterd zou worden.

Alex
Content makert en eindbaas van Techtime Gaming.