Nintendo krijgt productie Switch consoles niet lekker op gang

Nintendo did the old Switcheroo
Nintendo did the old Switcheroo

De laatste tijd was er een flink tekort aan Nintendo Switch consoles en de kans is groot dat het ook in de komende maanden van het jaar een probleem zal zijn. Dat heeft te maken met COVID-19, dat een impact heeft op de productiecapaciteit van Nintendo.

Nintendo heeft zijn productie van de Nintendo Switch niet gecentraliseerd in China, waardoor het eerst minder problemen had toen fabrieken wegens het coronavirus werden gesloten. Nu echter gaan de Chinese fabrieken weer open, maar blijven die in andere Aziatische landen gesloten. Het gevolg is dat Nintendo moeite heeft om vanuit die landen de nodige onderdelen naar China te krijgen, waardoor de productiecapaciteit daar niet lekker op kan starten.

Specifiek gaat het om circuit boards die in Maleisië en de Filipijnen worden gemaakt. Omdat de fabrieken daar nog gesloten zijn, kunnen die onderdelen dus niet in China worden afgeleverd, waardoor er minder Nintendo Switch consoles geproduceerd kunnen worden.

Deze zomer zou het aanbod van Nintendo Switch consoles zich weer moeten herstellen, maar naar de laatste maanden van het jaar toe zou er weer schaarste kunnen ontstaan omdat de vraag dan stijgt en het aanbod hier niet aan kan voldoen.

Alex
Content makert en eindbaas van Techtime Gaming.