Welke telefoons kunnen we verwachten op MWC 2020?

De grootste conferentie voor mobiele telefoons staat bijna op het punt te beginnen. Van 24 februari tot 27 februari staat heel Barcelona in het teken van de MWC (Mobile World Congress). Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon of wil je je abonnement verlengen? Wacht dan nog heel even. Een groot aantal fabrikanten gebruikt februari juist om hun nieuwe telefoons en producten te presenteren. Er zijn zoveel fabrikanten dat je het overzicht makkelijk kwijt kan raken. We hebben alles voor je op een rijtje gezet en zullen het zo ver mogelijk ook bijwerken.
De grootste conferentie voor mobiele telefoons staat bijna op het punt te beginnen. Van 24 februari tot 27 februari staat heel Barcelona in het teken van de MWC (Mobile World Congress). Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon of wil je je abonnement verlengen? Wacht dan nog heel even. Een groot aantal fabrikanten gebruikt februari juist om hun nieuwe telefoons en producten te presenteren. Er zijn zoveel fabrikanten dat je het overzicht makkelijk kwijt kan raken. We hebben alles voor je op een rijtje gezet en zullen het zo ver mogelijk ook bijwerken.

Apple

Nee. Apple zal niet aanwezig zijn op MWC.

HONOR

Waar andere fabrikanten behoorlijk mysterieus doen, is dat bij HONOR niet het geval. Ze hebben het een en ander al naar buiten gebracht. Op 24 februari om 17:30 zal hun launch event gaan starten. Op dit event zal de View 30 Pro en 9X Pro aangekondigd gaan worden. Beide telefoons zijn al langer beschikbaar in China, maar nog niet op de westerse markt. MWC is dan een geschikt moment om dit alles te presenteren.

Lees onze review over de HONOR 9X

HTC

Volgens de website van MWC zal HTC definitief aanwezig zijn. Maar dat wilt nog niet zeggen dat ze een persconferentie gaan houden. Sterker nog, HTC heeft hun smartphonetak op een laag pitje gezet en focust zich voornamelijk op VR. Vorig jaar kon men de Vive Focus Plus uitproberen. Een VR bril die je zonder trackers kon gebruiken. Wat ze dit jaar gaan presenteren is onbekend.

Huawei

Huawei is geen onbekende op MWC. Vorig jaar presenteerden zij de vouwbare Huawei Mate X en een aantal jaar verder terug de Huawei P10. Echter is er voor nu niet de verwachting dat Huawei op MWC de P40 gaat aankondigen. Door het handelsverbod met de Verenigde Staten (waardoor er geen Google-diensten meegeleverd mogen worden) is het nog maar de vraag of de telefoons ook beschikbaar gaan komen in de Benelux. Dat is jammer, de P30 en de P30 Pro waren parels van smartphones. De camera’s waren van uitmuntende kwaliteit.
Wel heeft Huawei bevestigd dat de P40 zal verschijnen in maart. In dit geval volgen ze hetzelfde vaarwater als de P30 en P30 Pro. Ook dit jaar zal deze lineup in Parijs bekend worden gemaakt. Er gaan zelfs geruchten rond dat er een Huawei P40 Pro Premium Edition aan zit te komen. Of dat zo is, is nog even afwachten.

De Huawei Mate X is al even aangekondigd, maar komt volgende maand uit in Nederland voor 2299 euro.

LG

Op MWC 2019 onthulde LG de V50 ThinQ. Een high-end smartphone met ingebouwde 5G ondersteuning. Dat was een leuke toevoeging, al heb je daar in Nederland nog niet veel aan. Het publieke 5G netwerk is namelijk nog niet ingeschakeld.
Voor 2020 hoopten we op de opvolger van de G8-lijn, maar helaas moeten we wat langer wachten. LG heeft uit veiligheid voor hun eigen medewerkers aangegeven niet bij het evenement aanwezig te zijn.

Over de LG G9 (opvolger LG G8) is nog niet veel bekend, al is de kans groot dat er ondersteuning komt voor een tweede scherm en een speaker via het scherm.
Ook over de LG V60 is nog niet veel bekend. LG staat er om bekend om ongebruikelijke functies toe te voegen. Wat ze gaan doen is dus nog even wachten.

Motorola

Het enthousiasme bij Motorola is te merken. De eerste telefoon uit de nieuwe G8-lijn is uitgebracht onder de naam ‘Moto G8 Plus’. Een smartphone met de Snapdragon 665, 4GB werkgeheugen en 64GB aan opslagruimte. Wel jammer dat deze werd geleverd met Android 9 terwijl 10 al langere tijd beschikbaar is. Een mogelijkheid is dat de Android 10-update klaar staat op het moment dat de rest van de lineup naar buiten komt.

Ook is op 10 februari nog een telefoon in de G8-lijn uitgebracht. De Moto G8 Power heeft een 5000mAh-accu en heeft een Snapdragon 665 in combinatie met 4GB aan werkgeheugen. Voeg daar dan ook 64GB aan opslag aan toe en je hebt een telefoon die lang mee gaat. Opvallend is dat Android 10 wel meegeleverd wordt. Dit versterkt het gerucht dat de Android 10 update rond MWC uit moet rollen.
De verwachting is dat de volledige G8-lineup op 23 februari om 19:00 uit de doeken wordt gedaan.

De Moto G8 Power zal vanaf maart te koop zijn voor 230 euro.

Update 10-2-2020 16:00: Motorola heeft in een nieuwsbrief laten weten dat er ook een nieuwe versie van de Moto G Stylus komt. De Moto G Styuls heeft een 48 MP triple camera systeem en een stylus. Meer details volgen nog.

Nokia

Als je vrijwel zeker nieuwe smartphones wilt zien, zonder dat er echt iets is aangekondigd, moet je bij Nokia (HMD) zijn. Vrijwel elke editie hebben ze nieuwe telefoons die aan het publiek getoond gaat worden. Ook nu is dat het geval. Op 23 februari om 16:30 houden ze hun presentatie. Vermoedelijk zal de opvolger van de Nokia 9 PureView uit de doeken worden gedaan.
Geruchten gaan dat het om de Nokia 9.2 PureView gaat. Naar verwachting zal deze telefoon 5G ondersteuning krijgen, samen met wat verbeteringen qua fotografie. Er is wel een mogelijkheid dat Nokia de 9.2 PureView nog even in de kast te laten liggen om uiteindelijk gebruik te kunnen maken van de Qualcomm Snapdragon 865.

OnePlus

De kans dat OnePlus op MWC een persconferentie heeft is klein. Er gaan wel geruchten dat de OnePlus 8-serie eerder uit zal komen, maar gezien de historie van dit Chinese bedrijf is de kans klein dat ze dat op MWC gaan doen. Dat wil niet zeggen dat ze er definitief bij zijn. In 2019 hadden ze een stand met de OnePlus 5G Concept telefoon, wat de OnePlus 7 Pro 5G uiteindelijk werd.

Oppo

Oppo heeft aangekondigd dat er een opvolger van de Find X aan zit te komen. MWC zal hier een perfecte aangelegenheid zijn om dat aan te kondigen. Gezien de afgelopen jaren is dat ook iets wat Oppo gedaan heeft. In 2019 kwamen zij met de 10x Hybrid Zoom-techniek, wat later is verschenen op de Oppo Reno 10x Zoom. Over de Find X2 (?) is er nog vrijwel niets over bekend, al is de kans groot dat er technieken gepresenteerd worden die waarschijnlijk in nieuwe telefoons komen.

Realme

Vanaf midden 2019 begon het merk Realme wat voet aan de grond te krijgen binnen de westerse markt. Voor MWC 2020 is nog niet bekend of zij daar aanwezig zijn. We verwachten niet dat Realme iets gaat aankondigen op MWC.

Samsung

Op 11 februari maakt Samsung hun nieuwe line-up Galaxy producten bekend.

Traditiegetrouw houdt Samsung een paar weken voor MWC een eigen launch event voor hun high-end producten. Dit jaar is dat niet anders. Op 11 februari zal de Galaxy S20 en Flip Z aangekondigd worden.

Op MWC zijn zij zeker niet afwezig. Ze hebben een gigantische stand waar men hun nieuwste producten kunnen uitproberen.
Maar dat is niet het enige. Vorig jaar kondigde Samsung de budgetphones Galaxy A50 en A30 op MWC aan. Wil dat zeggen dat ze dat dit jaar weer gaan doen? De kans is klein. Op CES 2020 hebben ze al de Galaxy A51 en Galaxy A71 gepresenteerd. De verwachting is dat op MWC de Galaxy Tab S6 5G of een nieuwe smartwatch gepresenteerd gaat worden.

Sony

Er stond een persconferentie gepland, maar deze is geannuleerd. Sony heeft op 10 februari aangegeven zich terug te trekken van MWC. In hun statement vermelden ze dat ‘het te maken heeft met de uitbraak van het coronavirus. Veiligheid staat voorop en hebben besloten af te melden’. In plaats hiervan wordt een livestream gehouden op het Youtube-kanaal van Xperia. Tijdens deze stream zal (naar verwachting) de Xperia 2 en mogelijk een midrange telefoon aangekondigd gaan worden. De stream gaat live vanaf 8:30 op 24 februari.

TCL

Op CES 2020 is TCL flink los gegaan. Ze hebben daar de TCL 10, 10 Pro en de 10 5G aangekondigd. En dat niet het enige. Ook de Alcatel 3L, 1S en 1B zagen daar het levenslicht. De verwachting is dat tijdens de presentatie op 22 februari 18:00 ze meer gaan vertellen over deze telefoons. Denk aan de release dates en ook de prijzen van deze telefoons.

Update 10-2-2020 15:04: TCL heeft aangegeven dat zij (mede door het Corona-virus) ook niet aanwezig zullen zijn op MWC. 

Vivo

Op MWC maakt Vivo geen nieuwe telefoons bekend. Wel laten ze af en toe zien waar ze mee bezig zijn. In 2019 lieten ze met de Vivo Apex Concept een telefoon zien met pop-up camera en een vingerafduksensor die in het scherm zit verwerkt. De kans bestaat dat ze dit jaar weer iets laten zien, maar verwacht geen nieuwe telefoons.

Update 11-2-2020 14:00: Ook Vivo heeft aangegeven dat zij (mede door het Corona-virus) niet aanwezig zullen zijn op MWC. 
 

Xiaomi

Xiaomi begint steeds meer marktaandeel te winnen op de westerse markt. Luxe, highend smartphones voor hele scherpe prijzen. Xiaomi heeft zelfs al aangekondigd om in 2020 maar liefst 10 telefoons uit te brengen met 5G support. Laat Xiaomi juist aangekondigd hebben dat de Mi 10 op 23 februari gelanceerd zal worden. Er gaan zelfs geruchten dat deze telefoon een 120Hz scherm gaat krijgen, samen met een 8K camera. Of dat zo is, dat zien we binnenkort.

%d bloggers liken dit: