Teufel Boomster Go Review

Met Duitse degelijkheid in gedachten, heeft Teufel half december een nieuwe bluetooth speaker aan het assortiment toegevoegd. Deze Teufel Boomster Go is een compacte en stevige speaker die ook nog eens tegen een flinke regenbui kan. Kan je uit zo’n compacte speaker wel een goed geluid krijgen?
Met Duitse degelijkheid in gedachten, heeft Teufel half december een nieuwe bluetooth speaker aan het assortiment toegevoegd. Deze Teufel Boomster Go is een compacte en stevige speaker die ook nog eens tegen een flinke regenbui kan. Kan je uit zo’n compacte speaker wel een goed geluid krijgen?

Met Duitse degelijkheid in gedachten, heeft Teufel half december een nieuwe bluetooth speaker aan het assortiment toegevoegd. Deze Teufel Boomster Go is een compacte en stevige speaker die ook nog eens tegen een flinke regenbui kan. Kan je uit zo’n compacte speaker wel een goed geluid krijgen?

Uiterlijk

De kleur dat ik voor mij heb liggen heeft de naam ‘Night Black’ meegekregen. Andere kleuren in deze serie zijn ‘Sand White’, ‘Space Blue’, ‘Ivy Green’ en ‘Coral Red’. De speaker ziet er prima uit. Niet te uitbundig, niet te opvallend, maar wel robuust. Doordat de afwerking van rubber is gemaakt, hoef je niet bang zijn als de speaker per ongeluk op een betonnen vloer terecht zal komen. Daarnaast is de behuizing ook nog eens waterdicht gemaakt. Hierdoor kan de speaker zelfs op de bouwplaats of op een zomerse dag bij het zwembad (in de tuin) worden gebruikt.

De knoppen zijn functioneel ingedeeld en je kunt goed bij de volume en pauze-/play knoppen. Aan de bovenkant van de speaker, zijn de Bluetooth (pair) knop en de aan-/uit knop te vinden. In het midden is de Micro-USB aansluiting te vinden en een aansluitpunt voor het polsbandje.

Op deze speaker ontbreekt een 3,5mm aansluiting. Hierdoor is de speaker alleen draadloos te verbinden met je smartphone / tablet of computer. Het is wel jammer dat er nog gebruik wordt gemaakt van de oudere Micro-USB aansluiting. Ik had hier liever een USB-C aansluiting gezien, zodat je voor nieuwe apparatuur zoveel mogelijk gebruik kunt maken van een en dezelfde USB kabel.

De speaker is voorzien van een blauwe indicatie led, waardoor je kan zien dat de speaker aan staat. Aan de andere kant van de behuizing lichten maximaal 3 witte leds op, waarmee wordt aangegeven hoe vol de accu zit.

Specificaties

De specificaties van de Teufel Boomster Go zijn als volgt:

 

Luidsprekers Passief membraan (aantal per speakers) 2
Passief membraan (width) 21,00 mm
Passief membraan (length) 79,00 mm
Akoestisch principe 1-kanaals
Opbouw behuizing gesloten
Waterdicht Ja, IPx7
SPL 84 dB/1m
Frequentiebereik van/tot 65 – 20.000 Hz
Breedbandluidspreker (aantal per speaker) 1
Breedbandluidspreker (doorsnede) 50,00 mm
Breedbandluidspreker (materiaal) Aluminium
Materiaal behuizing Kunststof – Stof
Afwerking behuizing Rubber
En verder… 1,4″ schroefdraad (GoPro compatible)
Aansluitingen Micro USB-B Ja
Bluetooth Ja
En verder… Microfoon geïntegreerd
Elektronica Algemene versterkervermogen (RMS) 10 Watt
Batterijstatus normaal volume 10 h
Accu capaciteit 2600 mAh
Versterker – Technologie Class D
Standby-functie Ja
Afmetingen Gewicht 355 gram
Diepte 10,20 cm
Breedte 10,70 cm
Hoogte 4,60 cm

De speaker testen

De speakertest is met diverse scenario’s uitgevoerd. Doordat onze woning wordt verbouwd heb ik de speaker vooral in de woonkamer en badkamer getest. In een kleine ruimte is het verstandig om het geluid niet al te hard te zetten, want deze kleine jongen creëert namelijk een enorme volume. Het geluid komt via de voor- en zijkanten uit één speaker. Dit geeft niet alleen een hard geluid, maar over het algemeen ook een vol en duidelijk geluid. Uit de speaker hoef je gelukkig niet alleen Duitse Schlager muziek af te spelen. Met feestnummers, dance en pop komt de Boomster Go ook prima uit de verf!

Door de speaker in een kastenwand te plaatsen, werd het geluid luider en voller dan wanneer de speaker op tafel stond. Dankzij het schroefdraad aan de achterkant van de speaker, kun je hem ook veilig vastmaken aan een camera mount (zoals van een Go Pro).

Bij het afspelen van video’s is het opgevallen dat er een kleine vertraging waar te nemen is. Hierdoor lopen het beeld en geluid niet synchroon. Tijdens het bekijken van je serie op je balkon of vakantiebestemming, is dat natuurlijk geen fijne bijkomstigheid. Ik weet niet hoe het updatebeleid bij Teufel voor dit soort speakers is, maar ik hoop dat zij dit nog wel kunnen aanpassen bij een eventuele software update.

Mocht je toevallig twee van deze speakers in bezit hebben, dan kun je ze koppelen voor een ware stereo geluid. Dit heb ik niet getest tijdens de review, maar ik zag het in de handleiding voorbij komen.

Hoe zit het met de accu?

De speaker heeft enkele weken op een acculading gedraaid. In mijn geval was het ongeveer 7 uur, verdeeld over 2 weken. Met deze resultaten vermoed ik dat de geclaimde accuduur van 10 uur echt te halen is. In een woonhuis heeft de bluetooth verbinding een bereik van ongeveer 10-15 meter. Als de speaker 10 minuten geen connectie meer heeft, zal de speaker automatisch worden uitgeschakeld om de accu te besparen.

Conclusie

Vroeger liep men rond met een grote boombox op de schouder. Met speakers zoals deze Teufel Boomster Go is dat niet meer noodzakelijk. Door je muziek draadloos uit de speaker te laten knallen kun je overal genieten van je content. Het geluid klinkt goed, zelfs wanneer het volume erg hoog staat. Tevens kun je het geluid naar een hoger niveau tillen door de speaker in een klankkast te plaatsen, zoals een kastenwand. De knoppen zijn goed te bereiken en dankzij het robuuste design, kan de speaker ook nog eens tegen een stootje.

Bij het afspelen van video, kan je een vertraging ervaren en moet ik aangeven dat ik niet geheel tevreden ben over het gebruiken van de oude Micro-USB aansluiting. Voor de nieuwere apparaten is die oude aansluiting reeds vervangen voor een USB-C aansluiting. Voor zo’n €99,- haal je een goede draagbare speaker in huis die je in allerlei omstandigheden kan gebruiken.

Hier is de directe link naar de Teufel Boomster Go