LG Dealerdays 2020 | Een terugblik

Van 2 t/m 4 maart 2020 was LG weer van de partij met een nieuwe editie van de LG Dealerdays. Op dit event kun je kennis maken met de allernieuwste hardware en gadgets van LG. Wat kunnen we het komende jaar verwachten? Wij waren uitgenodigd en vertellen je wat we hebben gezien!
Van 2 t/m 4 maart 2020 was LG weer van de partij met een nieuwe editie van de LG Dealerdays. Op dit event kun je kennis maken met de allernieuwste hardware en gadgets van LG. Wat kunnen we het komende jaar verwachten? Wij waren uitgenodigd en vertellen je wat we hebben gezien!

Na een lange rit en een typische Nederlandse maandagochtendspits kwamen we terecht bij de Tinfabriek in Naarden. Naast dat dit bij een autodealer is, is het ook een grote ruimte waar evenementen gehouden worden. Een attente medewerker van LG pikte ons op en vertelde ons wat er allemaal stond.

Witgoed

Eerst de witgoedafdeling. Misschien niet de meest spannende producten, maar LG heeft wel wat leuks klaar staan. Qua wasmachines stond er het een een ander. Van een historie van de wasmachines door de jaren heen tot wasmachines die hun was klaar hebben in 39 minuten of geschikt zijn voor 20 kilo.
Naast de wasmachines stond ook een deel met koelkasten. Niet alleen de standaardkasten, maar ook de grote Amerikaanse koelkasten stonden er tussen. Nieuw is de optie om voor een ‘black matte’ variant te kiezen (“Black Matte everything!” -MKBHD).

Een nieuwe toevoeging in het assortiment is een wijnkoeler. Niet zo heel spannend zul je denken, maar onder het raam is een knopje aanwezig. Druk je deze in, dan wordt de koeling aan de onderkant geopend en verschijnt er een bak waar je andere koelproducten in kan plaatsen. Het zag er grappig uit en dat pingeltje kreeg je maar niet uit je hoofd.

TV en Home Cinema

Over naar de volgende afdeling. OLED tv’s! Dan te bedenken dat deze techniek al sinds 2010 bestaat. LG had hier hun eerste OLED tv staan. Wat een klein ding was dat! Heel tof om te zien hoe de techniek zich heeft ontwikkeld. Dit jaar zal de eerste OLED 8K tv’s uit moeten komen. Mocht je willen weten hoe scherp dat is, ik stond letterlijk met mijn neus tegen het scherm aan en kon de pixels nog steeds niet zien.

Waar ik ook een tijdje bij stond was een display met een transparant OLED-scherm. In plaats van dat de niet-actieve pixels uit zijn, zijn ze transparant. Dit zag er heel fascinerend uit. Niet iets voor de consument, maar meer voor shops. Tof is het zeker! Stel je voor dat je dit in een deur kan plaatsen en dan bijvoorbeeld een dashboard laat zien met het weerbericht, file-informatie of iets dergelijks. Maar ja, dit geintje kost wel wat.

LG komt ook met een nieuwe OLED-tv wat valt onder hun ‘Wallpaper Design’ lijn. De tv is heel dun en heeft haast geen randen. Al hebben ze hier de speakers toch in de TV weten te plaatsen. De speakers brengen het geluid naar de muur, wat het geluid dan weer reflecteerd. Gaat dat niet ten koste van het dunne design van OLED tv’s? Nee. De tv is nog steeds heel dun. Mocht je toch beter geluid willen hebben, dan heeft LG daar ook een line-up met nieuwe soundbars voor.

Deze kon je daar ook uitproberen. In 2020 zou LG maar liefst negen nieuwe soundbars uit gaan brengen. Ik ben een liefhebber van knopjes en kon mij niet inhouden om op de ‘DEMO’-knop te drukken. Knetters, daar kwam een partij geluid uit!

Het topmodel voor 2020 is de DSN11RG. Dit is een 7.1.4-kanaals soundbar met ondersteuning voor draadloze achterluidsprekers. Geen gedoe meer met kabels. Al is niet bekend of je per speaker een aparte stopcontact nodig hebt. Ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Terwijl we bezig waren met het geluid werden we op de schouders getikt. ‘Moet je maar even kijken in die donkere kamer’. Even een gevaarlijk trappetje op en we kwamen in een kamer waar twee projectors stonden.

Beginnend met de LG HU85L. Een 4K projector die je op 4 centimeter van de muur kunt neerzetten. Het beeld wordt dan naar boven toe geprojecteerd. Door de Ultra Short Throw techniek is het mogelijk om op 5,6 centimeter afstand al een scherm van 90″ te kunnen projecteren. Verplaats je het naar 18 centimeter, dan krijg je een 120 inch projectie.

Een andere projector is de HU70LS, ook wel bekend onder de naam ‘CineBeam LED Real 4K UHD’.
Tip van mijn kant: ga niet voor de beamer staan en kijk niet naar de lamp. Deze fout maakte ik en zag toen een paar mooie vlekken voor mijn gezichtsveld. Geen handige actie. Je kunt genieten van 4K content op 140 inch. Samen met HDR10, 4k en 60Hz is deze beamer gemaakt voor de echte contentliefhebbers.

Smartphones en accessoires

Natuurlijk mogen de telefoons van LG ook niet ontbreken. 5G was een van de hoofdpunten van deze stand. Even een blik werpen geeft veel bekende telefoons, maar ook telefoons die we nog niet eerder in onze handen hebben gehad. Een van deze telefoons is de V60 ThinQ. De eerste 5G telefoon van LG. Met deze telefoon heb ik kort kunnen spelen. Het is een leuke telefoon die vlot reageert, al ben ik geen fan van de camera die boven in beeld is.

De LG V60 is voorzien van een 6,8″ FHD+ P-OLED display met een resolutie van 2460×1080 pixels. De V60 is gemaakt van metaal en glas en door de geribbelde achterkant ligt deze een stuk beter in de hand. De V60 is voorzien van 8GB RAM, 128/256GB uitbreidbaar geheugen en een 5000MaH accu.

Ook zagen we de LG Dual Screen G8X ThinQ weer van de partij zijn. Deze telefoon zagen we vorig jaar ook op IFA. LG’s manier om te gaan multitasken met je smartphone. Telefoon in een geschikt hoesje plaatsen en je hebt twee schermen tot je beschikking. Ik merkte dat het nu een stuk stabieler werkte dan vorig jaar op IFA.
De LG G8X heeft een 6,39″ FHD+ GOLED display met een resolutie van 2340×1080 pixels. Qua opslag moet je het doen met 128GB opslag en 6GB LPDDR4x geheugen. Als SoC is er gekozen voor de Qualcomm Snapdragon 855, al dan zonder 5G support. Voeg dan ook een 4000mAh batterij aan toe en dan heb je de G8X ThinQ.

Natuurlijk hoort geluid hier ook bij. LG heeft hier twee nieuwe lijnen voor klaar liggen.
Beginnend met de HBS-SL5, HBS-SL6S en de HBS-XL7. Leg de band in je nek, oortjes in je oren en verbinden met bluetooth. Deze Tone Flex serie heeft een batterijduur van 8 uur. Accu leeg? 10 minuten in de oplader en je kunt weer voor 3 uur aan muziek luisteren.

Maar dan heb je ook nog de Tone Free serie. Mocht je bekend zijn met de Airpods of de Buds+ van andere fabrikanten, dan weet je ook wat dit voor oortjes zijn. Draadloze oordopjes die niet heel opvallend zijn. Het is goed om te zien dat steeds meer fabrikanten met zulke oordopjes gaan komen, al zijn het nog steeds prijzige dingen. Wel zijn deze oortjes IPX4 ‘splashproof’. Niet mee gaan zwemmen, maar flinke regenbuien moet voor deze oordopjes geen enkel probleem zijn. Acuu leeg? 5 minuten in de case laten opladen en je kunt weer voor een uur gaan luisteren.

Schermen voor gaming en content creation

LG pakte flink uit met zijn schermen. Voor gamers heeft LG de Ultragear serie. Er stond een setup klaar met drie 34″ Ultrawide monitoren (2x 34GN850 en 1x een 34GL750). De 34GN850 heeft een WQHD-resolutie (3440 x 1440) op een NanoIPS paneel. Dit scherm is geschikt voor Radeon FreeSync 2 en is ook Nvidia G-Sync compatibel. Wel opvallend is dat dit NanoIPS scherm 144Hz is met 1ms input lag. Normaal heeft IPS een hogere inputlag, maar blijkbaar heeft LG het voor elkaar gekregen om dit naar 1ms te brengen.

De LG 34GL750 heeft een WFHD resolutie (2560 x 1080) op een IPS paneel. Ook hier heb je 1ms inputlag en 144Hz vernieuwingsfrequentie. Het scherm is geschikt voor Radeon FreeSync en is ook compatibel met Nvidia G-Sync.
Beide schermen zagen er indrukwekkend uit. Zeker ook als je er drie naast elkaar hebt. Is het praktisch? Dat niet. Maar vet is het wel.

Nieuw in het assortiment is de 32UN880. Deze monitor is geplaatst binnen de UltraFine Display Erog-lijn.
Een 32 inch IPS-scherm met een 4K resolutie en ondersteuning voor HDR10. Klinkt misschien nog niet heel denderend, maar het spannende gedeelte is de voet. In dit geval is er een Ergo Stand meegeleverd. Je kunt je monitor makkelijker in hoogte verstellen, kantelen en zelfs ronddraaien. Stel, je zit op een werkeiland en je wilt wat laten zien aan je collega’s, dan kun je het scherm makkelijk draaien zonder dat je collega naar je toe hoeft te komen. Het is een leuke extra wat er tof uit ziet, maar of dit in de praktijk vaak gebruikt zal worden is nog even de vraag.

Natuurlijk waren er ook meer schermen aanwezig. Van ultrawides tot gaming schermen met een hoge refreshrate. LG liet aan ons weten dat ze gamers ‘een zo vloeiend mogelijke game-ervaring wilt bieden zonder dat het ten koste gaat van de kijkhoeken en kleuren.’ We zijn heel beniewud naar hoe deze schermen in de praktijk zullen zijn.

Afronding

Na een paar uur bezig geweest te zijn was het voor ons klaar. We hebben een interessante inzage gekregen met wat we het komende jaar kunnen van LG mogen verwachten. Het was een leuke, informatieve en geslaagd evenement. We kijken uit naar de volgende editie!